Svenska English

Stockholm turist

Välkommen till stockholm-turist.se

Välkommen till stockholm-turist.se! Vår förhoppning är att den här hemsidan ska vara till glädje och inspiration för dig som vill upptäcka Stockholm - vare sig du bor nära eller långt bort.

Med personliga texter och fotografier berättar vi om våra egna upplevelser av Stockholm och ger tips på vad du kan se och göra.

Waldemarsudde - målarprinsens bostad och ateljé

Waldemarsudde i Stockholm Prins Eugens Waldemarsudde är ett populärt konstmuseum i Stockholm. Här på slottet bodde prins Eugen och här målade han en stor del av sina tavlor. Hans bostad inklusive all konst, både egen men också en betydande samling av andra konstnärer, finns i dag att se på museet.
Läs mer om Prins Eugens Waldemarsudde

Hallwylska - 40 rum och kök

Hallwylska palatset i Stockholm Hallwylska museet ger en unik inblick i hur en greve och grevinna bodde i Stockholm vid sekelskiftet 1900. Här finns samlingar av konst, antikviteter, vapen, porslin och köksutrustning. På sin tid var Hallwylska palatset toppmodernt med elektrisk belysning, kallt och varmt rinnande vatten, centralvärme och telefoner.
Läs mer om Hallwylska museet

Kungsträdgården - Stockholms vardagsrum

Kungsträdgården i Stockholm Till Kungsträdgården mitt i Stockholm strömmar folk för att äta, umgås och koppla av. Vi berättar om Kungsträdgården genom åren.

Vad sägs om en dramatisk brand mitt under teaterföreställning, ett litterärt mord och stockholmarna som räddade de praktfulla almarna?
Läs mer om Kungsträdgården

Drottningholm - drottningarnas slott

Drottningholms slott i Stockholm Gör en utflykt till Drottningholm på natursköna Lovön i Mälaren och ta del av det första svenska bidraget till världsarvslistan.

Drottningholm var fram till 1777 de kungliga damernas slott, vilket är en intressant historia att ta del av. Här har drottningar som Hedvig Eleonora och Lovisa Ulrika satt sin prägel.
Läs mer om Drottningholm

Riddarholmskyrkan - Stockholms äldsta byggnad

Riddarholmskyrkan i Stockholm Ett besök i Riddarholmskyrkan bjuder på en intressant lektion i Stockholms historia. Här får man stifta bekantskap med gråmunkarna som byggde sitt kloster i slutet av 1200-talet. Under mer än 300 år begravdes också Sveriges kungligheter här i Stockholms äldsta byggnad. Allt detta och mer får man ta del av på en besök i kyrkan.
Läs mer om Riddarholmskyrkan

Storkyrkan - en intressant rundvandring

Storkyrkan i Stockholm Storkyrkan byggdes på medeltiden på den högsta platsen på Stadsholmen (Gamla stan) mellan Slottet och Stortorget. Här har både kungliga kröningar och bröllop ägt rum. En rundvandring i kyrkan bjuder också på mängder av intressanta sevärdheter.
Läs mer om Storkyrkan

Skansen - så här hade folk det för ett par hundra år sedan

Skansen i Stockholm Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Här har man bevarat gamla stadskvarter och lantgårdar från olika landskap i Sverige. När du vandrar omkring möter du dessutom människor i tidstypiska kläder.

På Skansen får du också stifta bekantskap med nordiska djur som älg och ren. Det finns också mer exotiska djur.
Läs mer om Skansen

Långholmen - naturskönt med spännande historia

Långholmen i Stockholm Långholmen är en grönskande och vacker ö. Den ligger centralt men kan ändå vara lätt att missa. Kom hit för att koppla av, ta en härlig promenad, bada och ta del av öns spännande historia.

Om du vill kan du även övernatta här - i en nyrenoverad fängelsecell!
Läs mer om Långholmen

Riksidrottsmuseet - en sund själ i en sund kropp

Riksidrottsmuseet i Stockholm Ett besök på Riksidrottsmuseet ger kunskaper och insikter om den svenska idrottens framväxt och utveckling. Om du vill kan du också passa på att testa din styrka, smidighet och reaktionsförmåga.

Bland utställningarna finns även temavandringar som Hälsospåret, Designspåret och Mediaspåret.
Läs mer om Riksidrottsmuseet

Läs om våra
fyra favorithotell i Stockholm!

billiga resor

På gång i Stockholm

I Stockholm händer ständigt massor av spännande och intressanta saker. Vi tipsar om sånt som tilltalar oss speciellt.
Läs mer om vad som är på gång i Stockholm!

Stockholmsfotografier

Stockholmsfotografier Med kameran i handen tar motiven i Stockholm aldrig slut. Välkommen att ta del av våra stockholmsfotografier!

Logga in Hemsida från Lawebb Logga in